DESPRE NOI

            Toamna anului 2003. Un grup de medici de familie entuziaști, la inițiativa doamnei Dr. Ileana Lucia Brînză, pune bazele SOCIETĂȚII MEDICILOR DE MEDICINĂ GENERALĂ/MEDICINĂ DE FAMILIE BRAILA.

            De neprețuit a fost sprijinul domnului Dr. George Haber, președintele de atunci al SNMF, la înființarea tinerei organizații brăilene.

            Și, am început să învățăm de la asociațiile medicilor de familie deja existente, cu experiență organizațională cum ar fi Iași, București, Prahova, Argeș, Mehedinți și încă altele.

            Înființarea SMMG/MF Brăila a răspuns necesității medicilor de familie brăileni de a fi mai bine informați și conectati cu colegii din țară.

            De-a lungul anilor SMMG/MF Brăila a organizat diferite forme de manifestări științifice pentru educația medicală continuă a membrilor săi (cursuri, workshopuri, simpozioane, conferințe).

            Încă tânără, în anul 2005, SMMG/MF Brăila devine organizator al Conferinței “Medicina de familie – prima linie în asistența medicală”. A fost nevoie de curaj, iar inițiativa doamnei Dr. Viorica Naumov de a organiza o conferință națională într-un oraș care nu este centru universitar medical, s-a dovedit inspirată.

În anul 2021 organizăm ce-a de-a XVI – a ediție consecutivă a Conferinței “Medicina de familie – prima linie în asistența medicală”, la care adaugăm Conferința Națională “Ziua medicului de familie”, din anul 2016.

            De-a lungul celor 16 ediții am avut bucuria de a fi gazdă pentru colegii din întreaga țară, pentru lectori români și străini, străduindu-ne să realizăm, an de an, un eveniment cu înaltă ținută științifică.

            La baza evoluției, devenirii și succesului acțiunilor oricărei organizații stă munca în echipă.

            SMMG/MF Brăila a avut întotdeauna o Echipă de medici de familie muncitori, implicați, profesioniști. Echipa noastră a trecut prin modificări de-a lungul anilor. Veteranii – Dr. Ileana Brînză, Dr. Viorica Naumov, Dr. Marcela Vasilescu – au alături, de mulți ani, colegi de nădejde: Dr. Daniela Măciucă, Dr. Zoica Brăileanu, Dr. Victor Bratu, membri ai Biroului societății.

            Pentru perioade variabile de timp, dar cu implicații semnificative, au făcut parte din Echipă: Dr. Cerasela Barbu, Dr. Raluca Vodă, Dr. Eugenia Ionescu, Dr. Candid Moise.

            Numărul medicilor de familie din Brăila este mic (cca. 150) și, ca peste tot în țară, o bună parte se apropie de vârsta pensionării, alții au atins-o. Cu toții continuă să se perfecționeze profesional spre binele și în slujba pacientului.

            Unii dintre colegii nostri dau din prinosul pasiunii de a fi medic, muncii și talentului lor – ne mândrim cu colegele noastre Ileana Brînză și Liliana Chițanu, formatori MF care de mulți ani sunt autoare de articole medicale, autori/coautori de cărți medicale, participă cu lucrări la conferințe  naționale și internaționale.

            Suntem mândri de colegii care, în afara cabinetului, dau frâu liber pasiunilor și talentului  care ne fac viața mai frumoasă – un epigramist talentat este Dr. Alexandru Nacu, medic de familie în comuna Ulmu.

            De curând, denumirea SMMG/MF Brăila, al cărei istoric vi l-am prezentat pe scurt, s-a schimbat în ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A MEDICILOR DE FAMILIE BRĂILA.

            Suntem tot noi, medicii de familie din Brăila, care cu tenacitate și responsabilitate continuăm să ne exercităm profesia nobilă în speranța unor vremuri mai bune pentru specialitatea Medicina familiei